Stotteren is een taalprobleem waarbij het natuurlijke verloop van iemands spraak wordt verstoord door het veelvuldig herhalen of verlengen van bepaalde woorden, klanken of lettergrepen. Heb je problemen met het articuleren van woorden en wil je jouw stotterprobleem aanpakken? Voor de meeste mensen is het normaal om af en toe een paar woorden verkeerd te zeggen, maar als je veelvuldig stottert tijdens het spreken, wil je deze spraakstoornis natuurlijk oplossen. In deze blog kijken we naar de meest voorkomende oorzaken van stotteren en geven we enkele essentiële tips om spraakproblemen te verhelpen. 

De belangrijkste oorzaken van stotteren

Onderzoekers stellen dat stotteren wordt veroorzaakt door een verscheidenheid van factoren, waaronder genetica, taalontwikkeling en omgeving, evenals hersenstructuur en -functie. De combinatie van deze factoren zijn van invloed op de spraak van mensen die stotteren. Stotteraars hebben in veel gevallen niet alleen moeite met spreken, maar het gaat meestal ook gepaard met knipperen, trillen van de lippen, kaak en de romp. Stotteraars worden aangeraden om een arts te raadplegen, maar er een paar dingen die je kunt doen om spraakproblemen te verhelpen. Lees verder voor 3 tips om te stoppen met stotteren.

1. Leer ontspannen 

Als je nerveus bent en last hebt van een hoge mate van stress, zal het moeizaam zijn om te stoppen met stotteren. Hierdoor kun je moeite hebben met concentreren, waardoor heet stotteren vaak alleen maar zal verergeren. Voor optimaal sociaal contact is het belangrijk om de tijd te nemen om echt te ontspannen en te kalmeren voordat je begint. Er zijn verschillende ontspanningstechnieken, zoals meditatie, een journal schrijven, voldoende lichaamsbeweging en het volgen van een evenwichtig dieet, die kunnen helpen beter om te gaan met nervositeit.

2. Het verbeteren van je articulatievermogen 

Een slimme manier om stotterproblemen te verhelpen, is door te oefenen met langzaam praten en zo je articulatievermogen verbeteren. Een goede techniek om te doen is door de woorden te verdelen in lettergrepen. Vaak is de eerste lettergreep van een woord of zin het moeilijkste deel voor mensen die stotteren om duidelijk te zeggen. Daarom is het belangrijk om moeilijke woorden in lettergrepen op te breken. Bovendien is het slim om elke lettergreep afzonderlijk te oefenen en vervolgens lettergrepen aan elkaar te haken tot het oorspronkelijke woord.

3. Beginnen met de Del Ferro Stottermethode 

Een van de meest succesvolle technieken om stotteren op te lossen, is de Del Ferro Methode. Deze wetenschappelijk beproefde methode richt zich op middenriftraining en diafragma-ademhaling, waardoor het je gestaag zal helpen om vloeiender te praten en spreken. Bovendien helpt deze techniek bij het verbeteren van je conditie en uithoudingsvermogen, omdat de middenriftraining helpt bij het verlagen van de melkzuurspier in het bloed. Hierdoor zul je je minder snel moe en vermoeid voelen. De bewezen methode heeft mensen wereldwijd geholpen met hun stotterproblemen en hun angsten verminderd, met als doel om sociale interacties in te gaan met zelfvertrouwen en kalmte. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *