Wanneer je van plan bent een huis te kopen, dan is het slim om een checklist voor een inspectie te hebben. Een huis kopen doe je doorgaans niet zomaar uit de losse pols en er komt heel wat onderzoek om de hoek kijken voordat je jouw zuurverdiende centen uitbesteedt aan waarschijnlijk een van de grootste aankopen van je leven. Denk er maar eens over na, soms is het een reeks eenvoudige reparaties die bepalen of je jouw droomhuis krijgt of in een dure nachtmerrie belandt! In dit artikel zijn we er om je te helpen, want we gaan kijken naar 5 essentiële huisdetails die je in ieder geval in de gaten moet houden voordat je overgaat op de aankoop van een woning. Lees dus snel verder. 

1. Controleer op waterschade, rot en schimmel

Laten we meteen de deur invallen met rot en schimmel. Je wilt jouw nieuwe aankoop natuurlijk niet aantreffen met dure waterschade en gezondheidsgevaren aan de longen en luchtwegen. Probeer dus te zoeken naar tekenen van binnendringend water of lekken, vooral op de muren in de buurt van douches en badkuipen. Dit hoeft helemaal geen structureel defect te zijn, maar de reparatie ervan kan wel kostbaar zijn.

2. Controleer de muren

Zowel binnen- als buitenmuren moeten worden geïnspecteerd op grote scheuren. Merk je dat er muren zijn met talrijke scheuren van meer dan 2,0 mm breed, dan moeten deze worden gemerkt en verder worden geïnspecteerd door een gekwalificeerde bouwinspecteur. Kortom, wanneer je een huis inspecteert dat je overweegt te kopen, controleer dan altijd op grote scheuren in de muren. 

3. De kwaliteit van het dak en dakgoten 

Vanaf de grond zien de daken en dakgoten er misschien schoon uit, maar inspectie van bovenaf kan corrosie aan het licht brengen die moet worden vervangen voordat het risico van waterschade zich materialiseert. 

4. Bepaal wat je wilt renoveren 

Zijn er bepaalde gebreken aan het licht gekomen of decoratiestijlen die niet passen bij jouw wensen, dan is het slim om van tevoren een beter idee te krijgen van wat je wilt renoveren en wat je dat gaat kosten. Op die manier krijg je een beter perspectief of het de aankoop ook echt waard is. 

5. Schakel een huisinspecteur 

Dit artikel is lang niet volledig voor een volledige huisinspectie, maar daar kan een huisinspecteur of aankoopmakelaar verandering in brengen. Ga je met een makelaardij aan de slag, dan zullen goede makelaars die jouw behoeften hoog in het vaandel hebben staan een grondige huisinspectie uitvoeren en alle details inzichtelijk maken. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je meer weten over ervaring en kennis van huisexperts bij jou in de buurt? Maak kennis met Kettner, de aankoopmakelaar Rotterdam die jou met jarenlange expertise in de huizenmarkt binnen de havenstad en omstreken ongetwijfeld verder kan helpen! 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *