Aanhoudende positieve vooruitzichten voor de branche Techaandelen drijven de markten al enige tijd aan. Maar afgezien van grote bedrijven als Apple, heeft één industriesector in het relatief jonge jaar 2021 de aandacht van investeerders weten te trekken: halfgeleiders. • Halfgeleideraandelen profiteren van de crisis

• Sterke vooruitzichten voor 2021 • Vraag zou de aandelenkoersen kunnen blijven stimuleren Het jaar is goed begonnen voor beleggers in de halfgeleidersector. Naast de over het algemeen positieve stemming in de sector waren er de laatste tijd ook goede kwartaalresultaten: Samsung wist zijn bedrijfsresultaat verrassend significant te verhogen en STMicro presteerde ook beter dan verwacht in het afgelopen boekjaar.

Halfgeleideraandelen profiteerden ook van de technische affiniteit van veel beleggers. Bovendien heeft de coronapandemie processen op het gebied van digitalisering aanzienlijk versneld en als katalysator gewerkt – een motor voor de hele industrie. Immers, bedrijven over de hele wereld zullen waarschijnlijk hun technologiebudget verhogen, zo wedden veel investeerders. “We denken dat 2021 een jaar van groei zal worden voor halfgeleiders”, aldus Yahoo! Financiën Hash Kumar, de halfgeleideranalist bij Piper Sandler. De expert heeft drie drijvende factoren voor de sector geïdentificeerd: Ten eerste verwacht hij een herstel van de macro-economie. Zodra de economie op wereldschaal weer opengaat, zal dit herstel de halfgeleiders ten goede komen, meent Kumar. Hij anticipeert ook op een sterke vraag, aangezien veel bedrijven lege magazijnen hebben en deze moeten aanvullen. Dit zou de halfgeleidervoorraden een verdere groei-impuls moeten geven. Daarnaast ziet de expert ook een toenemende vraag vanuit sectoren als de auto-industrie of het mobiele communicatiesegment, waar halfgeleiders steeds belangrijker worden. “Al met al zien we 2021 als een sterk jaar voor halfgeleiders, vooral na zwakke jaren in 2019 (handelsoorlog) en 2020 (pandemie)”, aldus Yahoo! Financier de analist. Concreet noemt de analist vier halfgeleiderbedrijven die hij als topkeuzes in de sector beschouwt: NVIDIA, Broadcom, NXP Semiconductors en ON Semiconductor. NVIDIA heeft zijn aandelenkoers de afgelopen twaalf maanden meer dan verdubbeld en blijft een favoriet bij analisten. De gemiddelde richtprijs is 592,32 dollar, ongeveer zeven procent boven het huidige prijsniveau.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *