Amazon zou moeten werken met slaap-tracker Amazon zou moeten werken met een slaap-tracker die radargolven kan gebruiken om ademhalingspauzes en apneu’s te detecteren. Healthtech is booming – geen wonder dat technologiebedrijven ons niet alleen de smartphone als alwetende metgezel geven, maar ook voor ons welzijn willen zorgen. Naast stappentellen en calorieverbruik gaat het ook om een ​​gezonde slaap.

Zoals Business Insider (Paywall) beweert te hebben ontdekt, werkt Amazon aan een apparaat dat ademhalingspauzes en pathologische slaapapneu detecteert met behulp van radartechnologie. Onder de codenaam “Brahms” – het beroemde “slaapliedje” gaat terug naar de componist – werkt een team sinds vorig jaar aan een bijbehorende technologie. Het apparaat mag slechts ongeveer zo groot zijn als de palm van uw hand en, in zijn huidige vorm, eruitzien als een “rechtopstaande achthoek op een basis van metalen gaas”. Door gebruik te maken van machine learning en cloudtechnologieën moet het ook helpen om andere vormen van slaapstoornissen beter te begrijpen. Amazon wilde hier zelf geen commentaar op geven aan Business Insider en The Verge. Gebruikers hoeven de slaapvolger niet op hun lichaam te dragen; het kan bijvoorbeeld op het nachtkastje worden geplaatst. Daar zou het apparaat radargolven in millimeterlengte kunnen gebruiken om de ademhaling te volgen en te letten op onderbrekingen die typisch zijn voor apneu. Natuurlijk zou de Alexa-technologie ook ingebouwd zijn. Mocht Amazon echt met Brahms aan een slaap-tracker werken, dan zou het een nieuwe poging van het postorderbedrijf zijn om de gezondheidssector te betreden. Afgelopen zomer presenteerde het bedrijf van Jeff Bezos de fitness-draagbare Halo, die zelfs de stem van de drager moet analyseren. En met Amazon Pharmacy kunnen klanten in de VS hun recepten ook online inwisselen en medicijnen thuis laten bezorgen.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *