Account verwijderen of verwijderen Als je niet langer de behoefte voelt om Messenger WhatsApp te gebruiken, kun je de app en het bijbehorende account verwijderen of verwijderen. Volgens gegevens van Statista heeft de populaire WhatsApp-messenger-app elke maand twee miljard actieve gebruikers wereldwijd – maar hoe kun je de app of het account verwijderen als je er niet langer bij wilt horen? Welke gegevens worden bewaard en welke gegevens worden definitief verwijderd?

Hoe u kunt verwijderen of verwijderen en waar u op moet letten, wordt hieronder uitgelegd. Allereerst moet het verschil tussen het verwijderen van het account en het eenvoudigweg verwijderen van de app worden benadrukt. Terwijl de verwijdering de app van de smartphone of tablet verwijdert en het dus onmogelijk maakt om berichten te ontvangen en te verzenden, blijft het gebruikersaccount bestaan. Dit betekent dat persoonlijke informatie en gegevens worden bewaard. Alleen als het account wordt verwijderd, worden alle bijbehorende gegevens ook verwijderd en zijn deze daarna niet meer terug te halen.

Het duurt echter tot 90 dagen voordat de opgeslagen informatie en bestanden definitief van de WhatsApp-server zijn verwijderd, waarbij WhatsApp zich het recht voorbehoudt om de persoonlijke informatie en andere gegevens juridisch niet te verwijderen. Als u besluit de app gewoon te verwijderen, omdat u in de toekomst wellicht toegang tot de gegevens wilt hebben, moet u eerst de chatgeschiedenis inclusief bestanden en afbeeldingen in de cloud opslaan. Met zowel iOS als Android kan de back-up worden uitgevoerd via de menu-items “Chats -> Chatback-up -> Nu back-up maken”. Zodra de back-up is geladen, kunt u de app verwijderen vanaf het startscherm. Om dit te doen, houdt u gewoon het app-pictogram ingedrukt totdat de juiste optie om de app te verwijderen verschijnt. Als u er de voorkeur aan geeft uw account permanent te verwijderen, moet u beslissen voordat u de applicatie verwijdert, in dit geval hoeft er niet noodzakelijk een back-up te worden gemaakt. Alle berichten en informatie worden verwijderd. Deze kunnen achteraf niet meer worden gereproduceerd.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *